De Weijer Communicatie – blijft zich verdiepen

De snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat De Weijer Communicatie zich, ook buiten de gebaande paden, blijft verdiepen. Wij denken continu na over optimalisering van onze service en actuele ontwikkelingen in het communicatievak.
Lees hier onze tips en meningen.

Sinterklaas – Les 1 in communicatie

24 december 2010
Onderwerp: nieuws
door Teuntje van Delft

Intocht sinterklaas 2010

In de plaats waar ik woon, mag ik elk jaar Sinterklaas binnenhalen. Het ontvangen en begroeten van de Goed Heiligman is een jaarlijks hoogtepunt. Ik kijk daar een heel jaar naar uit. Het met duizenden kinderen Sint ‘binnenhalen’ is genieten, fantastisch. In volle en spannende afwachting zingen ze de longen uit hun lijf en zegt ook nog eens niemand dat ik niet ‘zuiver’ inzet.

Je blijft kijken naar die glunderende snuitjes, al of niet met wat vegen zwart, een pietenmuts of een sintcape. Je ziet ouders met kinderen op de arm vechten om de aandacht van Sint en zijn Pieten om vooral even met ‘hun’ kind op de foto te gaan. In hun ijver om hun kind met Sint te vereeuwigen, hebben ze soms niet eens in de gaten, dat hun koter panisch de andere kant blijft opkijken of in tranen schiet.

Omdat ik Sint met de microfoon begeleid, zie ik van dichtbij wat er gebeurt. Hij reageert in alle rust en probeert ieder kind aandacht te geven. Sint die uiteraard jarenlange ervaring heeft, kent heel veel families bij name. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor sommige ouders is het soms een schok als hij ze bij naam noemt. En passant maakt de Goed Heiligman een grapje of meldt hij langs zijn neus weg een voorval uit de geschiedenis met een kleine vingerwijzing. Wat is communicatie toch een machtig strategisch wapen. Het is maar net hoe je de boodschap brengt en wanneer. Zou les 1 in communicatie kunnen zijn. Een jongetje heftig in tranen vlak bij de rokken van Sint dreigt onder de voet te worden gelopen. Zijn moeder trekt aan de mantel van Sinterklaas. ‘Sint, ‘Sint, hij wil u wat vragen.’ Als Sint zich voorover buigt, steekt het jongetje zijn knuistje naar voren en kijkt hij vragend als hij snikt; ‘Heeft u mijn wortel nog gevonden?’ Zijn moeder kijkt Sint aan en knikt. ‘Jij bent toch dat jongetje van...’, zegt Sint bedachtzaam. De tranen stoppen. ‘Ik zeg nog tegen Piet laten wij als eerste daar even langs gaan, want hij zal wel weer aan Americo hebben gedacht.’ En met een glimlach van oor tot oor, die met één grote klap direct bij mij binnenkomt, breekt de zon door.
Les 1 in communicatie en eigenlijk in ons hele leven:
‘Wat je uitzendt, krijg je terug.’

Teuntje van Delft
Teuntje van Delft

23 november 2010