De Weijer Communicatie – blijft zich verdiepen

De snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat De Weijer Communicatie zich, ook buiten de gebaande paden, blijft verdiepen. Wij denken continu na over optimalisering van onze service en actuele ontwikkelingen in het communicatievak.
Lees hier onze tips en meningen.

Fitness

4 maart 2011
Onderwerp: Column Teuntje
door Teuntje van Delft

Kent u ze ook de goedbedoelde adviezen? Je zit nog al veel achter je bureau, dan in de auto, dan weer in bespreking... Misschien is het toch goed als je iets aan sport gaat doen. Een half uur bewegen per dag is toch het minimum? Natuurlijk!

En meteen is er geen radio of t.v.spot die hier niet over gaat en vertelt dat je aan je hart- en bloedvaten moet denken en naast het uiterst noodzakelijke product A absoluut moeten bewegen.

Na alle sporten te hebben doorgelicht is dan inderdaad fitness het meest praktisch. Voor alle andere sporten die ik leuk vind, moet je met zijn tweeën zijn of word je nat. Maar sorry hoor sportscholen, hoe geweldig jullie ook zijn, fitness is ook meteen het meest af-schu-we-lij-ke wat je je kunt voorstellen.
s

Het is bijna het ergste op de wereld en diezelfde wereld roept ook nog, net als je ouders vroeger: Het is voor je eigen bestwil! Het hele systeem is er op gericht om je binnen te trekken. Allervriendelijkste dames achter de balie, pasjes voor doorlopend entree, afgesloten lockers voor je eigendommen, voldoende föhns om je weer toonbaar te maken en jus d ‘orange of cappuccino na afloop.

En tijdens dat sporten wordt er constant geappelleerd aan je doorzettingsvermogen en een triomftocht voor je psyche opgezet. Na 5 minuten haalt u zoveel calorieën. Nog een paar stappen op de grafiek van de volautomatische display van je fiets op loopband en je ziet precies hoeveel je verbruikt. En bij zoveel calorieën krijg je een extra stempel en mag je iets leuks uitzoeken ui t de vitrine.

En als je uitgekeken bent op je zwoegende buren, zwetende medesporters of voorbij vliegende vogeltjes, kun je ook nog kijken naar TV 1,2,3, de RTL’s en alle 100 andere zenders. Het kan toch niet anders dan dat die sportscholen zelf weten hoe vreselijk het is.

Laten we nu toch wel zijn. In welke leuke kledingboetiek heb je een knuffelmuur, een infraroodsauna of een rainshower met extra brede straal? Of in welke schoenenzaak vind je een jacuzzi , een Sun shower of overheerlijke vitaminesmoothies?

En dan heb je weer alle toestellen afgewerkt, Maar ja, de warme douche in het zicht en knippert je display; u hebt uw traject succesvol afgesloten, dan komt er een waar gevoel van voldoening over je heen en voel je je of je de hele wereld aankan.

Het is net als mijn bezoek aan de tandarts. Het doet nooit zeer, maar ik word er niet vrolijk van.


Teuntje van Delft