De Weijer Communicatie – blijft zich verdiepen

De snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat De Weijer Communicatie zich, ook buiten de gebaande paden, blijft verdiepen. Wij denken continu na over optimalisering van onze service en actuele ontwikkelingen in het communicatievak.
Lees hier onze tips en meningen.

Gerry Rafferty & Stealers Wheel

21 januari 2011
Onderwerp: nieuws
door Teuntje van Delft

3d opstelling van digipack
Ultiem eerbetoon op 3CD’s in fraaie digipack

De Weijer Design BNO heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe verzamel CD van Gerry Rafferty. Universal Music speelde direct na het overlijden van Rafferty, begin januari 2011, in op de vraag van de vele fans zijn prachtige muziek opnieuw uit te brengen.

Gerry Rafferty & Stealers Wheel Collected telt drie CD’s met maar liefst 54 tracks. Daarop staan al zijn bekende nummers. Rafferty maakte in het begin van zijn carrière deel uit van Stealers Wheel, daarvoor nog even van de Humblebums en trad daarna op als soloartiest.

De grote hit van Stealers Wheel was ‘Stuck in the middle with you’. Het lied uit 1972 raakte ook bekend bij een jongere generatie toen Quentin Tarantino het vrolijke melodietje gebruikte bij een beruchte martelscène in zijn film ‘Reservoir Dogs’.
In 1978 had Rafferty opnieuw een hit, dit keer solo: ‘Baker Street’. Het nummer kreeg de wereldberoemde saxofoonsolo bij toeval: het rifje was geschreven voor gitaar, maar de gitarist kwam te laat opdagen bij de opnames. Daarop mocht de saxofoonspeler het eens proberen.

Het nummer betekende de doorbraak van de saxofoon in de popmuziek. Baker Street zou een evergreen worden in het easy listening–genre. In de laatste jaren van zijn leven zou Rafferty nog jaarlijks 100.000 euro aan royalty’s ontvangen.

Rafferty’s succes is steeds afhankelijk geweest van de persoonlijke noot die hij in zijn composities legde. Veel van zijn songs haalden de Top 40.

Heel bekend en natuurlijk op deze prachtige CD te beluisteren zijn; City to city, Right down the line, Get it right next time, Sleepwalking, Shipyard town, Don‘t give up on me en natuurlijk het legendarische Baker Street.