De Weijer Communicatie – blijft zich verdiepen

De snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat De Weijer Communicatie zich, ook buiten de gebaande paden, blijft verdiepen. Wij denken continu na over optimalisering van onze service en actuele ontwikkelingen in het communicatievak.
Lees hier onze tips en meningen.

Coole Oma

28 april 2011
Onderwerp: Column Teuntje
door Teuntje van Delft

Deze week kreeg ik als voorzitter van een expositiecomité als eerste een boekwerk overhandigd. Een verrassing en een geweldige eer. Een kleurrijk boekje met prachtige illustraties van kunstenaresse Nicoline Heemskerk en vrolijke, humoristische teksten van Jacqueline Vergeer.

Echter in dit geval was niet het voorzitterschapschap de belangrijkste aanhef waaronder ik het boek in ontvangst mocht nemen, maar mijn allerbelangrijkste titel ‘Oma’. Op de voorkant prijkt een spannende dame in een leren jack op een motor en het fraaie boekje gaat over een coole oma. Dus een extra kwalificatie als je zoiets krijgt.

Ik was er stil van. Het eerste exemplaar van zoiets moois en persoonlijks. Voor beide dames moet het boekwerk toch ook als een soort bevalling zijn geweest en dan mag jij als eerste een reactie geven. Gelukkig was dat niet moeilijk. Met groot enthousiasme genoot ik van de illustraties en van de makkelijk geschreven tekst op rijm. Een vondst en voor jong en oud de moeite waard.

Ik kreeg mijn eretitel door de komst van mijn prachtige, wijze, stoere kleinzoon. Opa’s en oma’s weten waar ik het over heb als ik zeg, dat het krijgen van een kleinkind één van de mooiste gebeurtenissen is, die je kan overkomen. Je kunt al je liefde aan ze kwijt en het is zo genieten als je die kleintjes op ziet groeien tot echte mensen.

Vaak ontlokt het aan kinderen de gekscherende, enigszins op waarheid berustende opmerking; het lijkt wel of zij belangrijker zijn dan wij. En anderen zeggen weer, het hebben van kleinkinderen is zo leuk, omdat je wel de lusten hebt en niet de lasten. Wie dat bedacht heeft, weet wellicht niet hoe het voelt als er iets met ze is.

Het hebben van kleinkinderen telt eigenlijk meerdere conclusies. Het mogen meemaken dat jouw kind vader of moeder wordt, het zien dat de geschiedenis doorgaat en het in je armen houden en onbeschaamd mogen knuffelen en koesteren.

Maar de aller-gaafste is, en daarmee maken we het denk ik meteen weer een beetje goed, het ontdekken en terugzien van alle leuke eigenschappen van je kinderen, die je in je kleinkinderen herkent. En als je geluk hebt ook nog een klein beetje van jezelf.


Teuntje van Delft